Новини

Нов затвор за 400 осъдени ще се строи край дупнишкото село Самораново

Нов затвор за 400 осъдени ще се строи край дупнишкото село Самораново

Нов затвор за 400 осъдени ще се строи в бившите казарми край дупнишкото с. Самораново. Финансирането в размер на около 40 мил. лева е по линия на Норвежкия финансов механизъм, предава БНР.

Теренът на бившето военно поделение е 115 декара с множество сгради, някои от които ще бъдат съборени. На него ще бъдат построени три центъра - затвор за 400 лишени от свобода, обучителен център за надзиратели и специалисти, ангажирани в системата, психолози, администратори и други, и трети център за затворници пред изтърпяване на наказанието и влизане отново в цивилния живот.

На практика това ще е затвор без решетки. Ще бъде монтирана електронна система за охрана и контрол. Според коментари изграждането му ще продължи около пет години. Срещу няколко милиона в Украйна можеш да си купиш затвор Срещу няколко милиона в Украйна можеш да си купиш затвор Властите в Украйна обявиха „голяма продажба“ на затвори, в която три поправителни институции и земята, върху която се намир... Прочети повече Сега в бившите казарми при Самораново е затворническото общежитие към Бобовдолския затвор, в което изтърпяват присъда около 100 лишени от свобода с по-лек режим. Първоначалният проект е бил новият затвор да е в общежитието в Казичене, по-близо до София, но теренът там се оказал неподходящ.

Преди години, когато е оборудвано затворническото общежитие в Самораново, имало подписка „против“. Сега обаче няма реакция от страна на местното население, след като в селото нямали проблеми със затворниците от сегашното общежитие.

Actualno.com

Назад